VCA Basis Cursus + Examen

Wanneer de Basiscursus?

Het halen van een VCA certificaat is bij wet niet verplicht; het kan wel worden gevraagd door opdrachtgevers. Eigenlijk komt het er op neer dat wanneer je werkt in bepaalde branches zoals de bouw of elektrotechniek je zonder een VCA diploma niet aan de slag kunt.

Wanneer je een VCA opleiding hebt gevolgd en je het VCA examen positief hebt afgerond voldoe je ook aan wat de Arbowet van je eist. In de Arbowet staat namelijk beschreven dat je werknemers moet wijzen op de risico’s van hun werkzaamheden en ze daarvoor duidelijk en voldoende moet hebben geïnstrueerd over hoe zo veilig mogelijk te werken.

Bij het succesvol afleggen van het examen ontvangt u het B-VCA certificaat.

Een optimale voorbereiding om uw B VCA diploma te behalen

U start de cursus om 8.30. De cursus is bij ons op locatie in Meppel, of bij grotere groepen in-company. De docent behandelt de stof die u moet beheersen voor het examen. Na elk hoofdstuk test u met oefenvragen of u de lesstof voldoende beheerst. Aan het einde van de cursusdag legt u van 16.30 tot 17.30 het B VCA examen af.

Prijs is inclusief:

  • de B VCA cursus;
  • het B VCA examen;
  • het digitale VCA certificaat als PDF (bij slagen);
  • lunch, thee en koffie;

Vooropleiding & Cursus niveau

  • Om aan deze cursus deel te nemen is geen vooropleiding nodig;
  • De cursus heeft een VMBO/MBO niveau.

Bent u beroepschauffeur?

Deze VCA VOL cursus kunt u gebruiken voor uw Code 95 vermelding. Dit kunt u tijdens het bestelproces aangeven. Hiervoor is een toeslag van toepassing.

Voorlees examen?

Online inschrijven voor het voorleesexamen is mogelijk door in het winkelmandje een voorleesexamen te selecteren. De kosten van een voorleesexamen zijn 129 euro bij een CBT examen (prijzen ex. 21% BTW ).

Bekijk de cursusdata